ALIMENTACIÓ, CIÈNCIA I SALUT MENTAL

Conferència al Museu Blau

Dins del programa d’actes i activitats entorn a l’exposició temporal Nutrició, Impuls Vital, el proper dissabte 28 de novembre a les 11:30h, tindrà lloc una conferència per conèixer el projecte d'empresa social Cuina Justa, a través d'una conversa entre Màrius Rubiralta i Francesc Vilà, representants del món de la ciència i de la salut mental, respectivament.

La xerrada recorrerà tres eixos principals:
  • Antecedents. La Mancomunitat Catalana i el projecte d'una clínica mental a Santa Coloma de Gramenet al recinte de Torribera.
  • L’alimentació, la ciència i la salut mental. Com es relacionen aquests tres elements?
  • L’experiència de la Fundació Cassià Just. Com s'han articulat l'alimentació, la ciència i la salut mental en una empresa d'economia social com Cuina Justa.
La Fundació Cassià Just, Centre Especial de Treball (CET), neix al 1994 com a iniciativa d’un grup de professionals de la salut mental, l’acció social i l’educació amb la intenció d’aportar algunes reflexions i respostes a les dificultats amb què es trobaven els joves susceptibles d'una atenció sociosanitària i educativa específica i que en el moment d’entrar en el món laboral estaven en risc d’exclusió social.

Davant d'això, l'any 2005 es crea l'empresa Cuina Justa, una empresa d’economia social referent.

Durant l’acte es farà un tast de productes de Cuina Justa.

Amb motiu dels actes i activitats entorn a l’exposició temporal Nutrició, Impuls Vital, també s’instal·la un punt de recollida d’aliments al Museu Blau. Si hi voleu col·laborar podeu portar, sobretot, conserves, oli o llet, que aniran destinats a la Fundació banc dels aliments, de Barcelona.

Podeu trobar més informació i inscriure-us aquí



Comentaris